(English version below, click here)

Ville bare dele med dere en liten, eller ganske stor analaog revolousjon jeg oppdaget for ca 2-3 år siden. I den digitale verdenen er det lett å gå seg vill i apper, plattformer og andre digitale løsninger.

Selvom jeg er glad i alle de digitale mulighetene, er storforbuker av apper, og elsker å prøve nye verktøy, syns jeg av og til det kan bli litt mye.

For hvor var det nå egentlig jeg hadde lagret informasjonen om hva søsteren min ønsket seg i bursdagsgave? Eller hvor neste fotballturnering foregår? Eller oppskriften på den gode kaka jeg smakte i lunchen på jobb?

Hakke peiling.

Ofte er det svaret, og da er det bare å begynne å lete. Var det i en melding? Trello? Notatappen? Messenger?

Så jeg har begynt med noe som heter Bullet Journal. Det er ikke noe fancy, men rett og slett en heeeelt vanlig notatbok som er satt opp etter noen enkle prinsipper. Det er en slags blanding av loggbok, kalender, planleggingsverktøy og dagbok, – alt etter hva man trenger.

Navnet Bullet Journal kommer av at prikker (eller Bullets på engelsk) er en viktig del av systemet, og indikerer oppgaver som må gjøres. Bindestreker setter man før et helt vanlig notat. Om det er en hendelse hvor datoen er viktig, skriver man først en “o” foran notatet.

Mange av notatbøkene som selges for Bullet Journaling har prikker i et rutemønster, i stedet for linjer, men det er ikke nødvendig for å bruke systemet. Jeg har ofte kjøpt notatbøker med blanke ark. Da kan jeg både tegne, skrible, lage tabeller, eller hva jeg vil. I tillegg til å skrive da.

Men nok om det tekniske, for her, på oppfinnerens side, fins det en kjempefin introduksjon. Og søker man på Pinterest eller Instagram etter Bullet Journaling, er det mye inspirasjon og mange gode ideer å finne.

Jeg har alltid likt notatbøker, men nå har jeg fått et system som gjør at funker (hvertfall for meg) for å samle huskelister, notater, planer, tankespinn og annet på ett sted.

Fikk du lyst å prøve? Eller bruker du det allerede? Hva er din favorittfunksjon?

English:

I just wanted to share a little, or kind of big analogue revolution I found 2-3 years ago. In this digital world, I feel it’s pretty easy to go wild in all the different apps, plugins, platforms and other digital solutions to everyday problems.

Although I love all the possibilities of technology, and I use more apps than the average (or so I think), and love trying new digital devices, sometimes it’s just too much.

Because, – where was it I saved my sisters wishlist? Or the location of the next football tournament? Or the recipe for that delicious cake I tasted at lunchtime at job the other day (yes, I’m that lucky with my coworkers!) ?

I’ve nooo idea! That’s often the answer… So, it’s no way around. I’ll just have to start searching.

Then I started something called Bullet Journaling. It’s pretty simple. It’s really just a notebook, and a system for using it in a effective and quite helpful way. And it can be adjusted just to your needs. Read on…

The best way to explore the system, or the core idea of bullet journaling, is maybe through the inventors website, here.

But to give you an idea, it’s kind of a mix between a calendar, notebook, log, tracker, goalsetter. And everything between, that you can possibly think of.

The superpower of the system is that it’s put together in a way that makes every entry easy to find.

Another way to explore the topic is by searching for bullet journaling on pinterest or instagram. There are loads of inspirational pictures and ways of using the notebook system.

But be aware, it’s possible to go wild and off track, logging things that might not be useful for you :) However, if you’re ready to start exploring, it’s lots of useful tips out there!

Did I spark your curiosity? Or are you aleready using the system? What’s your favourite parts or way of using it?

HEART
+
ART

RUTHEART
Om å våge å leve mer med hjertet

HEART + ART !

Om å våge å leve mer med hjertet

Ingen spam. Unsubscribe anytime.
Les privacy policy for mer info.

RUTHEART