Courage to Continue
limited edition print

Fargene i hverdagen, i bildet, og interøret

Du leser farger, bevisst og ubevisst, hele tiden. Gress i sollys har en helt annen fargetone enn gress i overskyet vær. Du ser det med én gang om kaffen er sterkere eller svakere enn du liker. Eller om tomatene er sure eller søte. Av fargen.

Noen farger gir ro. Du vet de rolige og dempede. De duse. De dype og mørke fargene, frks de blå eller dype grønne, kan både være beroligende og foruroligende, avhengig av kontrkst og andre farger, Energien øker med sprelske og sterke fargene. Kombinasjoner speiler virkeligheten; -og vi trenger hele skalaen for å trives.

I bildet Courage to Continue er det et spekter av naturlige og dempede farger, ispedd kontrastfarger som gjør at det passer inn både i et klassisk-moderne uttrykk, et skandinavisk interiør, og i et interiør med naturlige og harmoniske farger, røff patina og sandslitte gjenstander.

Bildet er en del av en serie som heter «The Mysterious Girl that went to Explore the World, les mer om serien her.

Disse fargene finner du i bildet, og sånn påvirker fargene deg

Blågrå og grønngrå farger

Gråfarger med blått og grønt gir ro og harmoni. Dette bildet inneholder er stort spekter av grå farger, og særlig dem med blått, men også noe av med med grønt i seg. Følgende gråblå og grågrønne farger fins i større eller mindre grad i bildet:

 • 11130 Shade
 • 20186 Lavender Touch
 • 3377 Slate Lavender (små mengder i midten av bildet)
 • 5489 Free Spirit
 • 6379 City Scape
 • 5030 St. Pauls Blue
 • 5249 Serene Blue

Nøytrale gråfarger som går mot sort

I tillegg har bildet en hel del nyanser av sorte og nøytrale gråfarger. Disse forankrer bildet i et klassisk uttrykk, samtidig som de andre fargene skaper et spennende uttrykk som løfter det klassiske mot det mer moderne. Du finner følgene nøytrale grå og sorte farger i bildet:

 • 9938 Dempet sort/Naturlig svart
 • 9937 Aske
 • 1434 Elegant
 • 10249 Sober
 • 1462 Grå skifer
 • 1877 Valmuefrø

Jordfarger

Fargene i bildet som går mot oker og brune jordfarger gir bildet en varme som binder det mot leire, natur og duse, naturlige nyanser. Dette gjør at det passer til et lyst og skandinavisk interiør, samtidig som de mer tunge fargene kan gi en tyngde som stabiliserer uttrykket som solid og modent.

 • 10001 Dijon Yellow
 • S3050-Y10R fra Butinox
 • 12119 Vintage Brown
 • 10965 Hipster Brown

Kontrastfarger

Bildet har tre kontrastfarger. To røde og én turkis. Disse bidrar til spenst og blikkfang. Disse fargene kan med fordel tas opp i detaljer i interiøret. Om man vil kan man ha større flater med disse fargene, men da skal man være stilsikker og kanskje litt vågal.

 • S 3060-Y90R Dempet rød
 • S 6030-R10B Vinrød
 • S 2050-B50 Turkis

I naturen har farger en signaleffekt, de brukes til å både lokke, signalisere fare, og vise vei til nektar og mat. Vi bruker også farger for å varsle, og for å påvirke sinnsstemning, gi ro og avslapning, eller for å øke kreativitet og arbeidslyst. Vil du lære mer? Følg rutheart på instagram og abonner på Søndagsbrev til kaffen, – et nyhetsbrev med egne deals og tilgang til hemmlig side.

Farger med nummer og navn, eller bare NCS-koder, refererer til Jotun sine farger, om ikke annet er angitt.

Group of paintings. By RT Brokstad: Courage to Continue, Running For It, Where Eternity Takes Over. In the middle is Hunting by Rino Larsen. The group is arranged by Henriette på Designlykkestyling.

HEART
+
ART

RUTHEART
Om å våge å leve mer med hjertet

HEART + ART !

Om å våge å leve mer med hjertet

Ingen spam. Unsubscribe anytime.
Les privacy policy for mer info.

RUTHEART