Jeg er inne i en hærlig flow når det gjelder å male. Flere bilder er på vei, både til blogg og nettbutikk, og noen også til Galleri Vesterålen. Over ser dere en liten bunke som jeg har hatt til fotografering. Måtte ta med et bilde av “hele gjengen”, syns de var så søte der de lå og ventet på tur.

M i l d v æ r
(SOLGT)
Dette bildet publiserte jeg i januar,og er en original akvarell i lite format, 21,0 x 14,6 cm. Jeg la det ut for salg på epla.no, og på bloggen. Bildet er nå solgt, og det gjør meg kjempeglad! 

Det nye trykkeriet jeg har begynt å samarbeide med har nå hatt mange av mine originaler inne til digitalisering. Det er et av trinnene i produksjonen av gicleer. Fordi jeg har byttet trykkeri må det altså gjøres på nytt, slik at trykkeriet har helt korrekte innstillinger. Det ferdige trykket kan være helt lik som originalen på alle måter (størrelse, farge, utsnitt), eller være ulik, for eksempel være større eller mindre enn originalen.

Når originalene er digitalisert lages det et prøvetrykk som sendes til meg for godkjenning. Dersom jeg syns at fargejusteringen, dybden eller noe annet er feil, gir jeg tilbakemelding til trykkeriet, og det lages et nytt prøvetrykk. Dette gjøres helt til jeg er helt fornøyd med hvordan trykket ser ut. Da godkjenner jeg prøvetrykket, og trykkeriet lagrer innstillingene for giclee’en (trykket) til videre bruk. 
Gicelee’en er nå klare for salg. Jeg bestemmer opplaget til trykkene, feks at det totalt skal trykkes 39 giclee’er i serien. Det vil da lages og selges maksimalt 39 trykk. Alle nummereres løpende fra 1/39 til 39/39 slik at hvert bilde kan identifiseres. Bildene blir signert med mitt navn, og tittelen skrives på under bildet.
En fordel med trykking av giclee’er er at man ikke trenger å trykke hele opplaget på én gang. Man kan i stedet trykke opp porsjonsvis, etterhvert som man trenger det.
Stille vandring (bildet med skigåerene) og Lunefullt vakkert (ikke vist) er stadig de to mest populære bildene. Sistnevnte ble nylig innkjøpt av Vesterålen Turlag. Det syns jeg er en ære. Særlig siden bildene mine forsøker å fange det vakre nordnorske landskapet, som jeg vet turlaget også har stor entusiasme for! Takk!
Til alle som titter innom: Ha en alle tiders april!
(Særlig siden vi er helt nedsnødd her i nord…!)
%d bloggers like this: